Plutonierul major Dumitru Paraschiva, locul 5 la Jocurile Invictus

Plutonierul major Dumitru Paraschiva (foto stânga), cetățean de onoare al Municipului Făgăraș, obține locul 5 la proba de canotaj în sală a Jocurilor Olimpice Invictus din Canada.

Militarul făgărășean, încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş, se află printre cei 550 de militari, din 17 țări, care se întrec la Invictus Games.

La aceeași probă, locotenentul Ciprian Iriciuc (foto dreapta) a obținut medalia de bronz. El a fost rănit în anul 2015, în Afganistan, iar în urma incidentului a rămas cu o schijă în plămân. Pe timpul misiunii de patrulare în aria de responsabilitate o mașină capcană a explodat și trei militari au fost răniți.

La Toronto va concura, la probele de ciclism, și plutonierul major Nicușor Bica, cadru al Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu. Și el a primit titlul de Cetățean de Onoare al M

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Jocurile Invictus sunt o competiție sportivă înființată în 2014, de prințul Harry de Wales al Marii Britanii, la care participă militari răniți pe front.

Unul dintre scopurile Invictus Games este de a le oferi eroilor un eveniment care să le dea șansa de a lupta din nou.


Apreciază
Distribuie