PNL Făgăraș: PSD vă fură pensiile!

PNL Făgăraș acuză partidele de la guvernare că fură banii a milioane de români pentru a-i folosi în scopuri proprii. Afirmațiile au fost făcute într-o conferință de presă, astăzi, condusă de președintele lor, Ioan Mareș. 

Liberalii din municipiu pornesc o campanie de informare a cetățenilor, în privința Pilonului 2 de pensii. Membrii partidului au pregătit materiale informative și vor ieși pe străzile orașului să le împartă cetățenilor. Ei spun că este necesară campania pentru că stăm prost la capitolul educație financiară.

„Problema este că nu suntem obișnuiți, nu venim din urmă cu o educație financiară, nu suntem învățați să economisim. Practic, asta (Pilonul II de pensii – n.red.) este o măsură economisire forțată, cumva, deoarece nu ai acces la acești bani decât în momentul când vei atinge vârsta de pensionare, deci economiile acestea sunt protejate. Guvernul dorește să blocheze contribuțiile. Iar acum, după această majorare a salariului și a trecerii contribuțiilor în sarcina angajatului, au redus contribuția la 3,75% de la 5,1% cât a fost în 2017. Dacă o opresc și pe asta, acele fonduri vor rămâne goale”, a declarat consilierul Iulian Lascu.

El mai spune că vinovați pentru lipsa de informare sunt și patronii care nu le prezintă angajaților opțiunea de a-și alege un fond de pensii. Dacă în 90 de zile de la prima angajare nu aleg unde să ajungă banii lor, aceștia vor fi distribuiți aleatoriu după un algoritm stabilit în 2008, mai spune Lascu.

Liberalii susțin că PSD-ALDE ar putea merge până la oprirea contribuțiilor făgărășenilor către sistemul privat de pensii. Mai mult, social-democrații ar putea naționaliza Pilonul II de pensii. Asta ar însemna că peste 7 milioane de români vor rămâne fără banii investiți ani la rând pentru a-și asigura traiul la bătrânețe.

Context

PSD îi va pune pe români să aleagă dacă vor să mai cotizeze la Pilonul II de pensii administrat privat sau să treacă la Pilonul I. Soluția este o nouă încercare a guvernului de a pune mâna pe o mare parte din suma acumulată dn 2008 și până acum prin cotizațiile a 7 milioane de persoane, notează Cotidianul.

Monumente funerare
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
JTTI
Sumi Agro - Zetanil
Victoria Federal IFN

PSD are nevoie de banii noștri pentru viitoarea lege a pensiilor, care va avea un impact de zeci de miliarde de lei. Fondurile care se duc acum la Pilonul II sunt o țintă, pentru că PSD are nevoie să atragă pensionarii în anul electoral 2019, scriu jurnaliștii de la G4Media.

Cei care muncesc astăzi vor avea în viitor o pensie mai mică pentru că PSD și ALDE le cheltuie încă de acum banii pe care ei îi pun deoparte, notează și ziare.com.

Pericolele ca statul să nu mai poată să-ţi achite lunar pensia sunt reale. De câţiva ani buni ne confruntăm cu evoluţii îngrijorătoare în societatea noastră: îmbătrânirea accentuată a populaţiei, migraţia tinerilor şi scăderea numărului de oameni activi (adică, salariaţii din prezent care plătesc pensiile actuale), potrivit publicației Capital.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie