Pod nou la Comăna, în sfârșit!

Podul de la Comăna, vechi de zeci de ani, va fi consolidat, dar nu pentru mult timp. Acesta va fi reparat, însă doar cât să le permită copiilor să ajungă la școală sau pompierilor voluntari de la Cobor să intervină când este cazul 

Microbuzele școlare nu pot transporta elevii, cadrele didactice nu pot ajunge la serviciu, mașinile pentru colectare laptelui nu au acces. Salvatorii se află în imposibilitatea de a acționa în cazul unui incendiu pentru că sunt nevoiți să facă un ocol de cel puțin 40-45 de minute, iar timpul face diferența între viață și moarte în anumite situații urgente.

Decizia de a fi construit un nou pod, în sfârșit, a fost luată în cadrul unei „celule de criză”, la sediul Consiliului Județean (CJ) Brașov. La întrunire au participat, astăzi, primarul comunei Comăna, președintele și vicepreședintele CJ, prefecctul Brașovului și directori ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

În prima fază va fi făcută o expertiză pentru reparația provizorie, dar pentru a afla costurile acesteia este nevoie de o expertiză care nu poate fi făcută până când apele nu se retrag, potrivit primarului comunei, Viorel Grusea.

„S-a luat hotărârea să se facă un pod nou din beton, pentru că la fiecare viitură pățim același lucru și deznodământul va fi același. Există un proiect în execuție, se va urgenta realizarea lui și mi s-a promis că, dacă nu va exista finanțare de la Guvern, Consiliul Județean va suporta cheltuielile și va trece la executarea lucrărilor în regim de urgență pentru că suntem sinistrați”, ne-a declarat edilul.

Salco

Grusea speră ca noul pod să fie gata până la finalul acestui an, „dacă sunt alocate fonduri și există seriozitate”.

(Liviu Ardelean)

Mulțumim Francezului din Cobor care a furnizat imagini cu dezastrul, preluate de noi și colegii din presa locală.


Apreciază
Distribuie