Postul Sf. Marii

În ziua de 1 august începe postul premergător sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, marcată în calendarul creştinilor ortodocşi în data de 15 august.

Pentru Țara Făgăraşului, cel mai însemnat lăcaş de cult, care poartă hramul Adormirii Maicii Domnului, este mânăstirea ctitorită în urmă cu trei secole de Constantin Brâncoveanu, la Sâmbăta de Sus.

În fiecare an, la acea dată, înalții ierarhi ai Mitropoliei Ardealului săvârşesc slujba religioasă, în altarul pădurii, construit în vremea în care părintele Arsenie Boca era starețul aşezământului monahal.

În seara de 14 şi în dimineața de 15 august, credincioşii iau drumul mânăstirii de la poalele Munților Făgăraş, pentru a cinsti virtuțile alese ale Sfintei Fecioare.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Potrivit tradiției creştine, postul din aceste două săptămâni aminteşte oamenilor de zilele de post pe care însăşi Maica Domnului le-a ținut, pregătindu-se astfel pentru trecerea la viața veşnică.

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare importantă atât pentru Biserica Ortodoxă cât şi pentru cea romano-catolică şi greco-catolică.


Apreciază
Distribuie