Pregătiri pentru Afghanistan, la Cincu

Militarii români care vor pleaca luna viitoare în Afghanistan sunt antrenați la Centrul de Instruire din Cincu.

Batalionului 30 Protecţia Forţei ,,Vulturii Carpaţilor” desfășoară un exercițiu în Țara Făgărașului care se va încheia sâmbătă, 20 ianuarie 2018.

Centrul de Instruire de la Cincu pune la dispoziţia militarilor mijloace de instruire moderne, similare cu ale ţărilor membre NATO. Aceștia se pot antrena astfel în condiţii similare teatrului de operaţii din Afghanistan.

Militarii vor rămâne vor române acolo până în luna august, și vor  asigura  protecţia forţei în zona de apărare terestră apropiată Bazei Aeriene Militare din Kandahar. Românii vor mai desfășura și misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

Copy Center TMF

Unitatea este constituită, în mare parte, din militari care au mai participat la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo (în 2005 şi 2007), sau în cele din Afganistan, din 2008.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, General de brigadă Gheorghiță Vlad, a declarat la începerea antrenamentelor că are încredere în capacitatea lor de a îndeplini în bune condiții misiunea încredințată. El a adus mulțumiri și Centrului de Instruire de la Cincu.


Apreciază
Distribuie