Preotul Constantin Necula și scriitoarea Chris–Simion Mercurian lansează cărți în Făgăraș

Casa de Cultură Făgăraș pregătește un mărțișor special în acest an: o triplă lansare de carte, cu doi dintre autori.

Marți, 2 martie, scriitoarea Chris – Simion Mercurian  va lansa cartea „Dicționar de optimisme” și va povesti despre legătura cu orașul Făgăraș, Dumnezeu, viață, teatru și bucurie.

`Dicționarul de optimisme` l-am scris cât am stat la Sibiel împreună cu Tiberiu, soțul meu, în perioada de lock down când am simțit că universul ne-a tras frâna de mâna și ne-a trecut pe modul avion. Și ce să fac la înălțime și fără semnal? Am început să mă joc. Optimismul este o opțiune. Nu m-am născut optimistă. Am devenit. Am învățat de una singură că dacă aleg întunericul, s-ar putea să nu mai ajung niciodată la lumină. În timp ce, dacă aleg lumina…poate am șansa să mă bucur de ea. Încearcă și tu. E un exercițiu bun pentru suflet”, spune Chris Simion – Mercurian.

O altă carte, care va fi lansată, poartă titlul „Scrisoarea noastră sunteți voi” și aparține îndrăgitului părinte Constantin Necula.

În tot anul 2020 – primul an de pandemie, din câți nu vom ști încă prea curând – cuvintele acestea ale Sfântului Pavel mi-au răsunat în urechi și în inimă. Adresate, e drept, corintenilor dar cine nu e corintean dinaintea unor astfel de cuvinte:„Arătându-vă că sunteți scrisoare a lui Hristos, slujită de noi, scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului Celui viu, nu pe table de piatră ci pe tablele de carne ale inimii” (2 Corinteni 3,3). Mi-au fost atât de dragi sufletului în anul acesta când ne-am pierdut reperele și am dus credința dinaintea judecății ideologiilor, noi înșine, creștinii asumați. Am căutat echilibrul și refuzul aruncării cuvintelor pe vorbe goale. Am descoperit cu fiecare comentariu realizat – chiar așa, rudimentar și pe scurt – cât de mult contează să te bucuri de redescoperirea propriei Biserici. Ca Duh de Rusalii și de istorie”, spune pr. Constantin Necula.

De asemenea, în cadrul evenimentului de la Casa de Cultură Făgăraș va fi lansată și cartea „Mărturisind Învierea” in memoriam pr. Ioan Faron, fost preot în Parohia Ortodoxă Vad timp de 25 de ani; cartea a apărut în anul 2020 la Editura Agnos, la 7 ani de la Marea Plecare.

Florian Shaorma
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare
Mobila SH
Firma servicii renovare

Cartea ce veți citi ține de această decență minunată a omului înțelept în lucrarea sa. Primită ca dar de la Iisus Hristos, Dăruitorul. Ceea ce am reușit ca editori să vă aducem dinainte e roada muncii acestui om tenace, curajos în rugăciune și suferință. Caietele sale de predici sunt izvorul rostirilor surprinse de noi în ediția de față. Un exercițiu de recuperare de memorie? Pare că da. Memoria unui amvon anonim, deloc lipsit de fervoare și o retorică atentă”,  a explicat pr. Constantin Necula.

Lansarea de carte va avea loc în sala mare a Casei Municipale de Cultură, marți, 2 martie, de la ora 18.

Intrarea la evenimentul cultural este gratuită și se va face pe bază de invitații, care pot fi rezervate telefonic la numărul 0268.211.929, de luni până vineri, între orele 10.00 – 17.00.

Invitațiile vor fi ridicate înainte cu o oră de începerea evenimentului, de la casieria Casei de Cultură Făgăraș.


Apreciază
Distribuie