Preotul din Cincu, suspendat de Arhiepiscopie

sursa foto: bzb.ro

Preotul paroh din comuna Cincu, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru fraudă cu fonduri europene, a fost suspendat din funcție de Consiliul Arhiepiscopiei Sibiului.

Conducerea Parohiei Cincu va fi preluată de preotul Ion Tărcuță care face parte din Protopopiatul 2 Făgăraș.

Suspendarea lui Florin Butum a fost făcută în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, se arată în comunicatul remis presei.

Sancțiunea va fi revocată dacă preotul va fi găsit nevinovat de Tribunalul Brașov. În caz contrar, măsura va fi prelungită sau înlocuită de Arhiepiscopie.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Brutaria Dragus
Florian Shaorma
JTTI
Liceul Senchea
Firma servicii renovare

Preotul suspendat a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru că ar fi obținut ilegal peste 100.000 de lei de la APIA, pentru un teren care aparține de fapt poligonului militar de la Cincu.

El ar fi fost ajutat cu documente false de inspectorul de cadastru și urbanism din cadrul Primăriei Cincu, Ioan Mămăligă, și de medicul veterinar Gheorghe Tișcă.

Procurorii DNA Brașov au pus sechestru pe mai multe bunuri și sume de bani deținute de inculpati, pentru recuperarea prejudiciului.


Apreciază
Distribuie