Presa brașoveană vă roagă să fiți alături. #ÎmpreunăPentruMagda

Ne chinuim zi de zi, să vă arătăm adevărul. Suntem din ce în ce mai huliți, uneori amenințați, și din păcate, ne simțim adesea… singuri. Ne luptăm, uneori, cu morile de vânt, să facem dreptate în societatea asta din ce în ce mai greu de acceptat. Ne simțim mai bogați când ne unim forțele pentru o campanie, dar din păcate, realitatea e că suntem din ce în ce mai săraci. Și uman, pentru că am pierdut cam mulți colegi, dar și financiar, pentru că, numai noi știm cum ne adunăm banii ca să ne ducem mai departe ziarele și site-urile. Iar adevărul să ajungă la VOI.

Astăzi, însă, o să dăm “din casă” și o să vă povestim, în toate ziarele din judetul Brașov, despre ce trăiesc ziariștii, uneori, și despre cum ni se strânge stomacul când ne adună pe toți, Clau… sau Claudiu Loghin, cum îl știe lumea “de la televizor”, într-un grup de whatsapp, pe care îl numește cu numele unuia…de-ai noștri. Acela e momentul în care știm că unul dintre noi e… grav. Și știm că trebuie să o luăm de la capăt și să ne mobilizăm. Iar și iar. Așa cum am făcut-o mereu. Știm că trebuie să ne rupem din cât avem, să mulțumim lui Dumnezeu că suntem în putere să muncim și să facem totul pentru a ajuta colegul aflat în suferință. Am făcut asta și în trecut, și iată, o facem din nou.

De luni de zile, mai exact din început de decembrie 2021, adunăm cum putem bani. Și au fost cheltuieli mari. Am făcut tot ce am putut. Am dat de la noi. Am cerut de la apropiați. Doar că… acum ne e din ce în ce mai greu să împingem recuperarea Magdei Crasnojan, fost fotoreporter la Monitorul Expres până la final. Și parcă nu am vrea să ne împotmolim aproape de final.

Magda a început să se simtă rău la începutul lunii noiembrie, a anului trecut. Somnolență, deficit de mișcare, „cu debut insidios și agravare progresivă“.

Pe 17 noiembrie, era o „imagine nodulară hipoecogenă“. Opt zile mai târziu, „formațiune înlocuitoare de spațiu, cu aspect infiltrativ“. Pe 11 decembrie, Magda a plecat de la Spitalul Județean Brașov la Spitalul Județean Cluj cu diagnostice cât o sentință: „tumoră creier, supratentorial, cu evoluție imprevizibilă și necunoscută“, „tumoră uter, cu evoluție imprevizibilă și necunoscută“ și „hemiplegie“. Profesorul Ioan Ștefan Florian a operat-o pe creier, pe 14 decembrie 2021.

Până în mai 2022, Magda a rămas cu recuperarea după intervenția pe creier, cu tumora uterină și cu din ce în ce mai puține speranțe. Pentru că un medic i-a spus că tumora rămasă în corpul ei este inoperabilă. A ajuns apoi la medicul Bogdan Moldovan, a cărui echipă a scăpat-o și de a doua tumoră. În ziua intervenției, pe 21 mai, medicul Moldovan a descris eticheta cu care Magda a ajuns în biroul său de consultații: „inoperabilă și trimisă să își aștepte sfârșitul acasă, deși în afara tumorii pelviene nu are alte semne de boală în corp“.

Acum, Magda a făcut o sesiune de chimioterapie, după ultima operație. A fost încadrată în grad de handicap grav, cu asistent personal. Magda a optat pt primirea indemnizației. Primii bani îi va primi în septembrie – 2050 lei, pe lună.

Cheltuielile pentru recuperarea Magdei, după cele două operații suferite la Cluj și Brașov ne depășesc însă financiar, oricât de mare ne-ar fi dorința de a o ajuta. Și sunt peste totalul veniturilor Magdei, ale mamei care îi este aproape și îndemnizației de handicap: medicamente, analize, kinetoterapie, poate alte sesiuni de chimioterapie, …

Amanet King Onix
JTTI
Firma servicii renovare
Moveos
Proaspat Alb

Internarea de zi pentru o singură ședință de chimioterapie costă 250 de lei, o cutie de Levitracetam 50 de lei, o singură ședință de kinetoterapie costă 100 de lei, iar Magda are nevoie de trei ședințe săptămânal.

Pentru șansa reală la viață, pe care Magda o are, trebuie să venim către voi și să vă cerem ajutorul. Să facem ÎMPREUNĂ să îi fie bine. Chiar suntem optimiști. Și nu pentru că așa am fi noi, în general, ci pentru că medicii spun asta în ceea ce o privește.

Așadar, dacă ne unim forțele, financiar vorbind, o putem pune pe picioare. La propriu.

A fost deschis un cont, special pentru nevoile urgente ale colegei noastre fotoreporter:

RO64INGB0000999912654282
Titular cont: Claudiu Loghin.

Vă mulțumim frumos, în numele Magdei, pentru fiecare leu, fiecare gând bun, fiecare moment în care ne sunteți alături.


Apreciază
Distribuie