Prietenii Mocăniței au salvat un vagon care a circulat între Sibiu și Agnita până în 2001

Asociația Prietenii Mocăniței anunță că a reușit să salveze de la distrugere vagonul care a circulat între Sibiu și Agnita până în 2001,  după care a stat abandonat în gara Sibiu, apoi a fost vândut la Remat, scrie Turnul Sfatului.

„Produs la fabrica de vagoane MEVA din Drobeta Turnu-Severin la mijlocul anilor ’80, a circulat între Sibiu și Agnita până în anul 2001, cu numărul de înmatriculare CFR 70532520053-7, după care a fost abandonat la capăt de linie în gara Sibiu și mai apoi în fața depoului mocăniței din Sibiu, unde a ajuns adăpost pentru oamenii străzii și a fost vandalizat. Vândut într-un final către Remat, el a fost salvat pentru proiectul de revitalizare a mocăniței de sub flacăra de autogen, la propriu, fiind deja în curs de tăiere de către angajații Remat-ului atunci când, în anul 2008, a fost oferit alt fier vechi la schimb, pentru el și încă alte trei vagoane similare”, au povestit Prietenii Mocăniței.

Mihai Blotor, liderul asociației, a explicat pentru Turnul Sfatului că mai sunt de îndeplinit câteva proceduri birocratice, dar foarte probabil vagonul va circula de la Cornățel la Hosman din 7 aprilie, când se reiau cursele de weekend.


Apreciază
Distribuie