Prima parcare pentru biciclete, în Făgăraș

foto: Primăria Făgăraș

În centrul municipiului a fost amenajată o parcare pentru biciclete. Culoarea portocalie a rastelului îi ajută pe cicliști să vadă locul de la distanță. Pe locul unei mașini pot fi parcate 10 biciclete în același timp, anunță Primăria Făgăraș

Spațiul pe care a fost amplasat primul rastel, dintr-o serie de cinci, se află vis-a-vis de intrarea în Catedrala ortodoxă, lângă parcul de joacă pentru copii.

Alte patru parcări pentru biciclete vor fi amenajate, în perioada următoare, în zone intens circulate. Toate cele cinci sunt realizate în cadrul unui proiect propus de un cetățean, și finanțat de municipalitate, prin procesul de bugetare participativă 2020.

Stefani Pool
TMF Copy Center
Amanet King Onix
Monumente funerare

În total, anul acesta, în cadrul procesului de bugetare participativă au fost declarate câștigătoare 8 proiecte din cele 31 supuse la vot. Toate se află în diverse stadii de implementare”, se arată în comunicatul instituției.

Pentru susținerea traficului sustenabil, de curând au fost amenajate și benzi destinate cicliștilor pe partea carosabilă a străzilor recent modernizate. În majoritatea proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere și de mobilitate urbană, pe care le va implementa municipalitatea, sunt prevăzute piste pentru biciclete.


Apreciază
Distribuie