Primăria caută firmă specializată de hingheri

Câinii fără stăpân de pe domeniul public fac obiectul unei viitoare licitaţii organizate de Primăria Făgăraş. Viceprimarul Cătălin Cârje spune că municipalitatea caută firmă specializată de hingheri căreia să-i delege gestiunea activităţii de prindere şi sterilizare a patrupedelor. În decursul anului trecut autorităţile au colaborat cu două firme locale de hingheri şi cu doi medici veterinari, însă doar pe bază de contract de prestări servicii, nu prin concesionarea activităţii. De data aceasta municipalitatea vrea să rezolve problema câinilor pentru următorii 4 ani şi vrea să concesionaeze activitatea de ecarisaj pentru toată această durată.

 10 lei – castrarea unui motan

Iată cât va primi firma de ecarisaj pentru serviciile sale: 25 lei pentru fiecare câine adult capturat şi transportat la adăpostul din parcul industrial şi 12,5 lei pentru fiecare câine mai mic de trei luni; 5 lei pentru deparazitarea fiecărui patruped; 8 lei pentru o vaccinare antirabică; 41,5 lei pentru castrarea masculului canin şi 62,2 lei pentru sterilizarea femelei canine; 3 lei pe cap de câine pentru hrănirea zilnică în adăpost; 14 lei pentru eutanasierea patrupedului; 2,5 lei pentru crotaliere.

Nici pisicile nu vor scăpa de ochiul vigilent al hingherilor. Primăria va plăti: 7,7 lei pentru fiecare pisică prinsă şi dusă în adăpost; 1,7 lei pentru deparazitare; 10 lei pentru castrarea motanului şi 25 lei pentru ovariectomia felinei; 0,5 lei pentru hrana zilnică a unei pisici.

Firma constructii
Valencia
Monumente funerare
Moveos Fagaras_11.22
JTTI

 900 de maidanezi prinşi într-un an

La această oră adăpostul din parcul industrial este plin ochi şi nimeni nu ştie de unde mai apar animale. Viceprimarul Cătălin Cârje spune că în luna ianuarie au apărut la nivelul oraşului mai mulţi câini vagabonzi: „nu avem o confirmare şi nici nu am prins pe nimeni asupra faptului, dar bănuim că au fost aduşi din alte oraşe. Practic, aşa au scăpat alţii de ei!”

În anul 2012 au fost capturaţi peste 900 de câini, dintre care 94 au fost eutanasiaţi. Nicio pisică nu a fost capturată în anul precedent, dar e drept nimeni nu s-a plâns încă de felinele din oraş! Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie