Primăria Făgăraș, lăsată fără buget de Guvernul PSD-ALDE

Ședință extraordinară a Consiliului Local Făgăraș, marți, din cauza incompetenței Guvernului PSD-ALDE.

Primăria trebuie să facă rost de bani pentru plăți neefectuate, având în vedere că România nu are încă bugetul național pentru 2019, deși trebuia apobat în urmă cu două luni. Nici măcar proiectul bugetului nu a fost prezentat de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Consilierii făgărășeni se întrunesc, de la ora 16:00, pentru a vota un proiect de hotărâre privind utilizarea excedentului bugetului al anului trecut. Peste 2 milioane din cele 4 milioane de lei vor fi folosite pentru achitarea cheltuielilor și pentru acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare.

„Nefiind bugetul național finalizat, noi trebuie să facem ședință extraordinară pentru a acoperi golul de casă, conform legii, pentru a avea bani pentru cheltuielile ce vor urma. Eu estimez că bugetul local va fi adoptat nu mai devreme de trei luni de zile”, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Haos total

Florian Shaorma
True Energy
Monumente funerare
Belvedere - revelion 2023
Qi Meridian
Amanet King Onix
Proaspat Alb

Consecințele ar putea fi grave pentru toate primăriile din Țara Făgărașului și nu numai. Investițiile în infrastructură vor începe în primăvară, fără ca localitățile să aibă un buget lucrativ. Pentru că guvernul Dăncilă bate pasul pe loc, bugetele finale ale unităților administrativ-teritoriale ar putea fi finalizate abia în luna aprilie.

Dacă bugetul național nu este adoptat până la data de 15 decembrie a anului precedent, Parlamentul trebuie convocat în sesiune extraordinară, conform Legii Finanțelor Publice. PNL a cerut PSD și ALDE, inclusiv Guvernului, să convoace o sesiune de urgență, dar nu s-a întâmplat.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie