Primarii PSD, împiedicați să participe la înființarea Microregiunii Țara Făgărașului

Primarii PSD din Țara Făgărașului nu au participat la întâlnirea cu comisarul european Corina Crețu, în cadrul căreia a fost lansată Microregiunea Țării Făgărașului.

Primarul Gheorghe Sucaciu pune lipsa lor pe seama… gripei, în timp ce Victor Ponta spune că aceștia ar fi fost împiedicați de liderul lor județean.

Edilii social-democrați din comunele Mândra, Lisa, Hârseni și Sâmbăta de Sus nu au fost prezenți la eveniment, deși s-au înscris în strategia inițiată de Primăria Făgăraș pentru atragerea de fonduri europene în localități. Întrebat de jurnaliști despre soarta lor, Gheorghe Sucaciu a răspuns sarcastic că vinovată este gripa, dar are încredere că nu vor da înapoi.

„Într-adevăr, din județul Brașov nu au venit patru primari. […] i-am scuzat prin faptul că există o gripă virală în Țara Făgărașului și probabil primarii s-au îmbolnăvit și nu au putut să ajungă. Ei nu sunt vinovați că nu au putut să ajungă la această întâlnire, dar cred că ei vor fi lângă noi și vor participa la formarea acestei asociații și la depunerea acestei strategii”, a declarat Gheorghe Sucaciu.

Aceștia ar fi primit ordin de la Marius Dunca, președintele PSD Brașov, să nu se întâlnească cu Corina Crețu. Afirmația a fost făcută de Victor Ponta, liderul Pro România, într-o conferință de presă, separată de reuniunea oficială pentru lansarea Microregiunii Țara Făgărașului.

Agromar
Moveos
Amanet King Onix
curatare tapiterie
Monumente funerare
Firma servicii renovare

„Probabil că ați constatat, primarii PSD nu au venit la întâlnirea cu comisarul european. E mai mult decât prostie, este un gen de fanatism. Dincolo de chestii diplomatice, am înțeles că i-a sunat domnul Dunca să nu vină să se întâlnească cu comisarul european”, a declarat șeful partidului Pro România, Victor Ponta.

33 de primari din județele Brașov și Sibiu s-au alăturat, cel puțin în scris, strategiei de dezvoltare. Prin aceasta ar urma să fie atrase fonduri europene de 2,5 miliarde de euro pentru investiții în toate domeniile.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie