Primarul care a plantat mai mulţi pomi decât toţi locuitorii comunei la un loc

Se spune că fiecare om în viaţă trebuie să planteze un pom. Primarul de la Şercaia a plantat în anii pe care i-a petrecut în administraţia locală cât pentru toată comuna. În ultimii 7 ani, mii şi zeci de mii de arbuşti au prins rădăcini în pământul de la Şercaia. Anul acesta ar fi al 8-lea an în care continuă campania primăvăratică de împădurire.

În martie 2012 aproape 30.000 de arbuşti au fost plantaţi pe raza comunei, după cum urmează: 12.000 de stejari, 2.000 de frasini şi 15.000 salcâmi.

,,Intenţia noastră este să continuăm împăduririle şi în această primăvară şi ne gândim să plantăm cam tot vreo 30.000 de arbori. Stejarul este o specie care se pretează cel mai bine zonei şi vom aduce puieţi de la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, de unde ni se dau gratis. De asemenea, mai vrem să punem şi salcâm pe care îl vom cumpăra de la o pepinieră din Galaţiul Moldovei. Facem plantări în zone accidentate, alunecose, unde nu sunt posibile lucrări agricole, pe raza satelor Şercaia şi Hălmeag”, a precizat edilul Cristinel Paltin.

JTTI
Florian Shaorma
Monumente funerare
Second hand & outlet
Cabinet ORL

Lucrările de împădurire vor dura circa trei săptămâni în perioada martie – aprilie şi se vor face de oameni din localitate, fără un loc de muncă. În paralel cu plantările anuale, aceştia au în grijă şi întreţinerea suprafeţelor pe care s-a plantat în anii anteriori. În cei 7 ani de când se fac plantări pe raza comunei, au fost împădurite între 12 şi 14 hectare de teren degradat.

 


Apreciază
Distribuie