Primarul din Sâmbăta, trimis în judecată de DNA

Primarul comunei Sâmbăta de Sus, Vasile Andreaş, a fost trimis în judecată de DNA Brașov pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Acesta şi-ar fi exercitat defectuos atribuţiile de serviciu, în perioada 2008 – 2013, pentru a obţine foloase necuvenite pentru membrii familiei sale, potrivit rechizitoriului anchetatorilor. Mai precis, edilul nu ar fi luat măsuri pentru încasarea debitelor restante din impozitul pe clădiri datorat de cele două societăţi inculpate pentru imobilele deținute. DNA precizează că Andreaş ar fi dat dispoziţii funcţionarilor primărieii, care aveau ca sarcină de serviciu urmărirea şi încasarea veniturilor la bugetul local, să acţioneze în sens contrar şi să calculeze impozitul pe clădiri datorat de cele două societăţi începând cu anul 2011, conform unor înscrisuri false.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată Adriana Simona Folea, contabil în cadrul Primăriei condusă de Andreaș, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi uz de fals în formă continuată. De asemenea, Elena Andreaş, administrator al SC Florirex SRL, Andreea Antinie, Ciprian Nicolae Antinie, administratori ai SC Antada Com SRL sunt acuzați de complicitate, de procurorii anticorupție.

“În demersurile sale infracţionale, Adriana Simona Folea, prin calcularea frauduloasă, în baza unor înscrisuri false, a impozitelor datorate, ar fi urmărit şi ar fi obţinut pentru societăţile comerciale sus-menţionate şi persoanele care le administrează foloase necuvenite în sumă de 1.378.105 lei. Documentele false în baza cărora au fost calculate obligaţiile fiscale ale SC Florirex SRL şi SC Antada COM SRL i-au fost puse la dispoziţie inculpatei de către Andreaş Elena, Antinie Andreea şi Antinie Ciprian Nicolae”, se arată în comunicatul DNA.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

Vasile Andreaş, folosindu-se de funcţia deţinută, ar fi încheiat cu o altă societate comercială, administrată de fiica sa, două contracte de achiziţii obiecte de mobilier în valoare totală de 48.000 lei, în cursul anului 2011. Obţinând, astfel, foloase materiale pentru aceasta din urmă constând în valoarea bunurilor decontate, în parte nelivrate, potrivit anchetatorilor.

Primăria Sâmbăta de Sus s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.378.105 lei. Dosarul a ajuns la Tribunalul Braşov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.


Apreciază
Distribuie