Primarul Sucaciu insistă: o nouă ședință pentru votarea proiectelor bugetării participative

Primarul Făgărașului anunță că i-a convocat de îndată, din nou, pe consilierii locali pentru a-și exprima votul în privința prelungirii termenelor de implementare a proiectelor prin bugetarea participativă, după ce la ultima ședință opoziția a absentat în masă. Ședința extraordinară are loc luni, de la ora 12.30.

„Chiar dacă am impresia că mă lupt cu morile de vânt, am decis să convoc din nou în ședință extraordinară de îndată Consiliul Local Făgăraș. Am totuși impresia că pur și simplu nu se dorește deblocarea situației în care se află câteva proiecte importante din cadrul programului de Bugetare Participativă.

La ultima ședință extraordinară a Consiliului Local Făgăraș, convocată de îndată, o parte dintre consilierii absenți și-au motivat lipsa din sală sau refuzul de a continua participarea la ședință invocând timpul scurt pe care l-au avut la dispoziție din momentul convocării și până la momentul începerii ședinței.

Refuzul votului are mereu aceleași motive nejustificate, unele dintre ele fiind chiar absurde însă sunt mereu alimentate cu acuzații false sau idei scoase din context, care sunt distribuite cu ajutorul unor conturi false de facebook. Unii se erijează în procurori și judecători emițând acuzații și verdicte, uitând că există organisme abilitate care se pot pronunța în cazul în care ar constata nereguli, deși nu este cazul: Curtea de Conturi și DNA.

Constat că unii dintre consilierii locali aduc acuzații nejustificate (…). Cu toate că absolut totul s-a făcut și se face în mod transparent și documentat, consilierii locali l-au luat pe „NU” în brațe, blocând prelungirea implementării proiectelor. Au ignorat chiar și documentația justificativă pe care aparatul de specialitate al Primăriei le-a pus-o la dispoziție și în care este motivată temeinic necesitatea prelungirii termenului de implementare”, se arată în mesajul publicat de Gheorghe Sucaciu pe Facebook.


Apreciază
Distribuie