Primele tancuri franceze ajung la Cincu

foto: facebook.com/mapn.ro

Primul convoi cu tehnică militară franceză a ajuns, duminică seară, la punctul de trecere a frontierei Nădlac şi își va continua drumul către baza de la Cincu.

Primul convoi a fost compus din blindate ușoare de infanterie, iar al doilea din blindate grele de infanterie și au fost întâmpinate de colonelul francez Alexandre de Féligonde, din partea Grupului de Luptă al NATO, alături de colonelul Tiberiu Cojocaru, din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est. Acestea sunt destinate completării mijloacelor tehnice ale Grupului de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) dislocat în Țara Făgărașului, potrivit Ministerului Apărării Naționale.
Operația logistică de dislocare a tehnicii din baza Mourmelon-le-Grande din Franța către Cincu, România, pe roți, pe o distanță de mai mult de 2000 de kilometri, a debutat din 18 octombrie și poartă numele Operația „Balaur”, inspirat după personajul mitologic din legendele românești.

Un alt convoi constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc urmează să ajungă în România pe calea ferată, în luna noiembrie.

Grupul de luptă din România s-a constituit în luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns, integrând, pe bază rotaţională, efective ale Franței, Belgiei şi Olandei.

Narin
JTTI
Leloland
Proaspat Alb
Amanet King Onix

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește, marți, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, pentru a discuta ultimele evoluții de pe frontul ucrainean de război.


Apreciază
Distribuie