Primul caz de coronavirus confirmat în România: un bărbat din Gorj

Ministrul sănătății, Victor Costache, a declarat în seara de miercuri, 26 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că în România a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus.

Este vorba despre un bărbat din Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian de 71 de ani, care a călătorit între 18-22 februarie în România iar după ce s-a întors în Italia a fost confirmat cu coronavirus. Italianul a fost însoțit de un prieten tot din Italia; și acesta a fost infectat cu coronavirus.

Bărbatul din Gorj, confirmat ca primul din România cu COVID-19, nu a prezentat simptome (febră, tuse etc), însă era izolat la domiciliu în așteptarea rezultatelor testului.

Persoana infectată are 25 de ani, este din satul Dobrana, comuna Prigoria, după cum a declarat, pentru Știrile TVR, primarul Iuliana Iliescu.

Chiar dacă ministrul sănătații și șeful DSU nu au vrut să dezvălui în conferința de presă informații despre identitatea bărbatului pentru a-i proteja intimitatea, primarul comunei gorjene nu a avut nicio problemă să ofere detalii.

Ceilalți șapte membri ai familiei pacientului de 25 de ani nu au fost infectați, potrivit testelor, însă sunt ținuți sub supraveghere.

Belvedere - revelion 2023
Demgy
Leloland
JTTI
Florian Shaorma
Narin

Bolnavul va fi transportat la Spitalul Matei Balș din capitală, unde va intra pe schema de tratament, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Potrivit ministrului sănătății, alte 33 de teste de la oamenii din zonă sunt în lucru.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafad, a subliniat, în cadrul aceleiași conferințe, că nu poate fi vorba de o epidemie, chiar dacă, în următoarele zile vor mai apărea și alte cazuri de infectări.

Autoritățile îndeamnă populația să nu se panicheze, să trateze situația cu seriozitate, să se informeze din surse sigure și să ia măsurile de prevenire a infecției.


Apreciază
Distribuie