Primul tren turistic românesc trece prin Făgăraș

foto: Liviu Ardelean / bunaziuafagaras.info

Făgărașul face parte dintr-un proiect de promovare a Transilvaniei, lansat de CFR Călători.

Conceptul unic, realizat de tineri români, își propune să educe publicul și să readucă în atenția turiștilor experiențele autentice românești, puse în valoare de tradițiile și valorile culturale.

Proiectul este o premieră feroviară pentru România. Transilvania Train pleacă la drum chiar mâine, 31 august, și va circula până pe 3 septembrie.

Peste de 200 de oameni vor parcurge ruta Brașov – Sighișoara – Mediaș – Alba Iulia – Sebeș – Sibiu – Făgăraș – Brașov, cu primul tren turistic românesc. Aceștia vor poposi și în Făgăraș, două ore, duminică, pentru un tur al orașului și o vizită la Cetate unde vor servi și masa de prânz.

Agromar
JTTI
Victoria Federal IFN
Sezar Forest - soferi profesionisti
Florian Shaorma

Călătoria va dura patru zile iar traseul include și evenimente exclusiviste, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș.

Călătorii vor intra în atmosfera tradițiilor și obiceiurilor cu specific transilvănean, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru, conform reprezentanților CFR Călători.

Transilvania Train este inspirat din celebrele trenuri turistice Classic Courier sau Scandinavian Express. Funcționează o singură dată anul acesta dar și în următorii doi ani. 5% din încasări vor fi redirecționate pentru restaurarea unor biserici fortificate.


Apreciază
Distribuie