Prins cu ţigări de contrabandă în Şercaia

Un prahovean care circula nestingherit cu mii de ţigări de contrabandă pe Drumul Naţional 1 a fost oprit în trafic de poliţiştii din Făgăraş, pe raza comunei Şercaia.

Mare le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit asupra şoferului 28 de cutii cu ţigări. Maşina bărbatului de 43 de ani a fost percheziţionată şi au ieşit la iveală 5.600 de ţigări în 28 cutii de carton fără banderole fiscale de accize.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude, s-a stabilt că ţigările respective au fost confecţionate artizanal de prahovean la el acasă, sustrăgîndu-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. Acesta a cauzat un prejudiciu de 5.000 lei.

Agromar
JTTI
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Liceul Senchea

Ţigările i-au fost confiscate, iar şoferul a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat. În iarna lui 2012 el a mai fost prins o dată în apropiere de Perşani cu 9.200 de ţigări aduse din Republica Moldova.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie