Profesor de la Transilvania, sub control judiciar pentru agresiuni sexuale

foto: Facebook/ Universitatea TRANSILVANIA din Brasov

Profesorul de la Universitatea Transilvania din Brașov, care pica studentele la examene pentru favoruri sexuale, a fost pus sub control judiciar pentru agresiuni sexuale. Potrivit procurorilor, faptele au avut loc în incinta facultății.

Procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, printre obligațiile impuse numărându-se aceea de a nu exercita funcția de profesor universitar în cadrul vreunei unități de învățământ superior din România, potrivit MyTex.

„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană care a dobândit calitatea de inculpat cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de agresiune sexuală, situația de fapt fiind următoarea:

În data de 31.05.2022, în jurul miezului nopții și în timp ce se afla în incinta unei facultăți de stat din municipiul Brașov, inculpatul, persoană de sex masculin în vârstă de 55 de ani și profesor universitar, profitând de autoritatea pe care o exercita asupra persoanei vătămate studentă în anul I la facultatea respectivă și aflată la finalul unei ședințe de pregătire, a surprins-o pe aceasta în timp ce se îndrepta către ieșire și a atins-o cu mâna pe sâni, fără acordul său.

În seara zilei de 30.07.2023 și în timp ce se afla în incinta aceleiași facultăți, inculpatul, profitând din nou de autoritatea pe care o exercita asupra unei alte persoane vătămate, studentă în anul II la facultatea respectivă, în timpul unei ședințe de pregătire, fără acordul acesteia, a atins-o cu mâna pe fese, iar la finalul ședinței a încercat să o ia în brațe și să o sărute.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată. Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție“, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.


Apreciază
Distribuie