Propaganda PSD a ajuns și la Făgăraș, prin Poșta Română

Propaganda politică a PSD a ajuns și la Făgăraș.

Vârstnicii primesc, odată cu pensia, pliante cu „realizările” PSD, după ce partidul de guvernământ a încheiat un contract cu Poșta Română.

Pe pachetele care au ajuns la Oficiul Poștal 3 din municipiul nostru scrie clar că acestrea trebuie distribuite „la fiecare gospodărie în care este prezent un pensionar, inclusiv celor cu taloane mov”. Cititorii ne-au semnalat încă din 1 aprilie că au primit astfel de „ziare”, arătându-se revoltați de modul în care partidul își face campanie.

Contractul de promovare încheiat de PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, prin serviciul Postmesager Plus, disponibil oricărei entități pe siteul Poștei, are o valoare de 925.000 de lei și a fost confirmat de reprezentanții instituției pentru G4Media.ro. Banii au fost deja virați de social-democrați, iar poșta a început livrarea pliantelor, precizând că nu își asumă răspunderea pentru conținutul lor.

Reprezentanții instituției spun că în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din mai, „Poșta Română a trimis oferte fiecărui partid, formațiune și candidaților independenți pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresat (Postmesager, Postmesager Plus și Postcatalog)”, potrivit sursei citate.

Alianța USR-PLUS, refuzată de Poșta Română

Alianța 2020 USR-PLUS a solicitat să încheie un contract cu Poșta Română pentru a trimite pliante electorale, dar a fost refuzată de filialele din Giurgiu și Tulcea. Reprezentanţii alianţei au anunțat, joi, că vor da instituția în judecată.

„Poșta Română acționează discreționar deși este o instituție de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleași servicii. Suntem puși la zid din cauza ordinelor politice de la București pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuși, astfel că vom da în judecată Poșta Română. Legea este de partea noastră”, a spus Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei din USR, citat de Libertatea.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Agromar
Demgy
Reno Depo
Victoria Federal IFN
Monumente funerare

Reacția Poștei Române

Poșta Română a reacționat imediat după anunțul Alianței 2020 USR-PLUS și a dat vina pe un angajat care ar fi refuzat solicitarea alianței pentru că nu cunoaște legile actualizate.

„Dintr-o eroare, salariatul desemnat cu încheierea contractelor pe produsul Postmesager s-a bazat, în răspunsurile sale, pe ultimul ghid electoral al Autorității Electorale Permanente (AEP), ale cărui prevederi erau valabile pentru perioada de campanie electorala a anului 2016. Potrivit acestui ghid, care este publicat la fiecare 4 ani de către AEP, cu 30 de zile înaintea alegerilor, se înțelege a fi material electoral orice material tipărit al unor alianțe, formațiuni, partide politice sau candidați independenți care îndeamnă electoratul la vot într-o anume campanie electorală”, se arată într-un comunicat de presă al instituției, publicat de Ziare.com.

Și PNL va da în judecată Poșta Română

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat și el că va da în judecată Poşta Română, pentru distribuirea pliantelor PSD.

„Fiecare factor poștal este obligat, sub semnul amenințării pierderii locului de muncă, să distribuie această porcărie, această mizerie produsă de creierele bolnave ale liderilor PSD, care arată disperarea și ruperea de realitate a acestor derbedei politici care au pierdut orice urmă de normalitate și de bun simț în acțiunea publică”, a declarat Orban.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie