Protest în fața Parchetului din Făgăraș, împotriva unei decizii a procurorilor

Protest pașnic în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, joi după-amiază, împotriva unei decizii a procurorilor. Omul a repetat gestul, ulterior, în fața sediului Poliției Municipale.

Un bărbat a ieșit în stradă cu o pancartă prin care îi acuză pe procurorii dintr-un dosar și pe un polișist că ar apăra o „infractoare care a ucis din culpă”. Omul este supărat că anchetatorii ar încerca să claseze cazul și să o scoată basma curată pe o șoferiță din cauza căreia, spune el, i-a murit soția în urmă cu trei ani. Mai mult, spune el, oamenii legii vor să o învinuiască pe răposată.

„Poliția de la Făgăraș a deschis un dosar pentru ucidere din culpă pe care l-au tergiversat de-a lungul a trei ani și, după, procurorii implicați și polițistul de caz au dat o ordonanță de nesoluționare a cazului. Deci, practic, de clasare a procesului. Prin această hotărâre, procurorul de caz a ucis pentru a doua oară soția. Trebuie să îmi fac datoria sacră față de ea, să-i păstrez imaculată memoria”, mărturisește bărbatul.

În septembrie 2015 ar fi avut loc un accident pe „Drumul de sub munte” și atât el, cât și soția lui, au fost răniți. Femeia ar fi fost internată în spital la Brașov, iar după două săptămâni de la externare a decedat.

Accidentul s-ar fi petrecut în timp ce protestatarul și soția sa se îndreptau spre o nuntă, el aflându-se pe scaunul din dreapta șoferiței, iar femeia pe bancheta din spate. Femeia aflată la volanul mașinii în care se aflau cei doi, de altfel prietenă la acea vreme cu ei, s-a angajat în depășire și a intrat în coliziune frontală cu un alt autovehicul, povestește bărbatul.

Salco

În urma impactului, soția acestuia, în vârstă de 66 de ani, ar fi suferit multiple fracturi și a fost internată de urgență în spital. La două săptămâni după externare aceasta a decedat, iar mai mulți procurori ar fi spus „pas” dosarului, ca în cele din urmă să se propună clasarea lui.

„Dosarul a avut în lucru patru procurori, dar probabil, având în vedere gravitatea accidentului, și-au declinat responsabilitatea și l-a preluat S.A., care l-a făcut varză, a scris o motivare pe genunchi, insinuând că soția e vinovată că n-a făcut prescripțiile medicale”, adaugă protestatarul.

Supărat că nu se face dreptate, bărbatul a intentat proces pentru anularea deciziei, iar judecătorii făgărășeni ar urma să ia o decizie, luni.


Apreciază
Distribuie