Raed Arafat, despre noul poligon: Va avea impact național

foto: bunaziuafagaras.info

Făgărașul are un poligon și pentru pompieri, începând de ieri, unde se vor antrena cadre din 15 județe. Acesta a fost inaugurat în prezența șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, doctorul Raed Arafat.

Pentru realizarea lui au contribuit autoritățile județene, locale și un investitor privat din Brașov.

„Ne doream acest poligon. Este al șaselea centru din țară, dar al doilea poligon cu cheson – în care se lucrează efectiv cu focul. Pompierii vor urma cursuri în care vor studia toate fazele fenomenului pentru a găsi cele mai rapide modalități de a-l elimina. Aceasta este doar unul dintre punctele poligonului, mai avem partea de căutare-salvare în mediul urban și sub dărâmături, sprijiniri, educație fizică și alte zone de lucru”, a declarat lct. col. Lucian Dumitru Marciu, împuternicit inspector șef ISU Brasov.

Statul va investi în astfel de centre pentru pregătirea salvatorilor pentru ca tragedia din clubul bucureștean Colectiv, din urmă cu doi ani, să nu se mai repete. 800 de milioane de euro, până în 2020, potrivit secretarului de stat, Raed Arafat.

„Acest centru nu va deservi doar Brașovul și va avea un impact regional, chiar național, nu doar local. Acest lucru aduce o valoare în plus. Investițiile făcute în ultima perioadă continuă și se vor ridica la aproximativ 800 de milioane de euro, destinate formării și pregătirii personalului, dar și dotărilor”, a declarat Arafat.

Pompierii s-au bucurat de festivitate prin muncă. Au demonstrat în fața rudelor, șefilor și presei, tehnicile de intervenție în cazul unui incendiu, iar comandantul lor a lucrat umăr la umăr cu ei.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
JTTI
Monumente funerare
Narin
Amanet King Onix

„A fost o ședință foarte reușită, am putut observa toate fenomenele incendiului. Mă bucur că am reușit să deschidem acest centru pentru pregătirea noastră, cu susținerea celor de la Inspectoratul General, de la ISU Brașov și autorităților locale“, a declarat comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș, Dorin Moldovan,

Inaugurarea de ieri a încununat 78 de ani de existență a detașamentului, iar între invitați s-au numărat și consilierul de stat al prim-ministrului, Radu Țipișcă, prim-adjunct al IGSU, Daniel Dragne, prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, primarul Gheorghe Sucaciu și pompieri activi sau în rezervă.

Tot ieri, s-au împlinit 40 de ani de când unitatea funcționează în cartierul Combinat.

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie