Record la Bikeathon: 995 de bicicliști și donații de aproape 200 de mii de lei

foto: Ciprian Ciora

Bikeathon Țara Făgărașului, cel mai mare concurs caritabil de biciclete din județul Brașov, a stabilit un nou record de participanți.

994 de bicicliști, cu 234 mai mulți față de anul trecut, au pedalat, sâmbătă, la cea de-a șasea ediție a competiției pentru cele 14 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

Suma strânsă până acum, pentru ca proiectele să poată să prindă viață, este de 198.771, 27 lei, obținută din sponsorizări și donații, potrivit reprezentanților fundației. 559 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, anul acesta. Până în în prezent, pentru că donații pentru cele 14 cauze înscrise anul acesta se mai pot face până pe 30 iunie 2019, AICI.

Concurenții care au pedalat la una din cele 8 curse pregătite de organizatori au venit din zeci de orașe din țară: Alba Iulia, Avrig, Baia Mare, Bistrita, Brașov, Codlea, Breaza, București, Câmpulung, Cluj-Napoca, Deva, Feldioara, Galați, Ghoergheni, Ghimbav, Hărman, Hoghiz, Ilfov, Moeciu, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Săcele, Sebeș, Sânpetru, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Slatina, Turda, Zalău sau Zărnești. Au participat, însă, și români și prieteni de-ai lor din SUA, Germania și Franta.

La cursa de 71 de kilometri au participat 29 bicicliști, 97 de bicicliști au pedalat la cursa de 40 de kilometri și 140 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 404 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 301 de copii.

Clasamentul și numele câștigătorilor sunt disponibile AICI.

Demgy
Fantanita Craiesei
Monumente funerare
Amanet King Onix
JTTI
Cabinet ORL
Spalatoria GPC
Proaspat Alb

Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în parteneriat cu Fundația Motivation România, a pregătit pentru al doilea an consecutiv o cursă de 4 km pentru persoane în scaune rulante și hand-bike la care au participat 23 de persoane. Fundația Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viață independentă și, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități.

„Și anul acesta Bikeathon a depășit granițele țării! Prietenii noștri care au pedalat în Ingolstadt, Germania, pentru a doua oară la competiție, au reușit să strângă 440 de euro pentru proiectul Tabăra din satul meu. Pe parcursul evenimentului s-a derulat o campanie de strângere de fonduri pentru proiectele înscrise, iar cei mai harnici fundraiseri au fost premiați.

Astfel, cel mai bun Fundraiser Junior, cu vârsta până în 12 ani a fost desemnat Benjamin Scholl, cu suma de 1513 lei pentru proiectul Supraviețuire împreună. El a câștigat o bicicletă Pegas pentru copii. La categoria adulți, Fundraiserul întregii campanii Bikeathon este  Claudiu Buitan, cu suma  mobilizată de 4745 lei pentru proiectul Sunt copil și eu! Vreau la mare…, care a câștigat o bicicletă oferită tot de Pegas”, transmit organizatorii.

Însoțiți de soare, zâmbete și voie bună, ne-am bucurat de prezența Excelenței sale Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm care a avut amabilitatea de a da startul cursei de 4 km pentru utilizatorii de scaune rulante și hand-bike precum și cursei populare de 10 km. Pentru prima oară, la Bikeathon au participat și trei membri Invictus România.


Apreciază
Distribuie