Referendum | Suntem chemați la urne, în această toamnă

foto: Mediafax.ro

PSD a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Liviu Dragnea, sâmbătă, 2 septembrie, potrivit presei centrale.

Tema referendumului este modul în care ar trebui să se întemeieze o familie. În acest moment, Constituția arată că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

Alineatul 1 al articolului 48 ar urma să se modifice astfel: “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Proiectul, inițiat prin semnăturile a 3 milioane de români cu drept de vot, se află în prezent în Senatul României. Acesta a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 232 voturi “pentru”, 22 de voturi “împotrivă” şi 13 abţineri, în 9 mai 2017.

Amanet King Onix
Monumente funerare
Spalatoria GPC
Fantanita Craiesei
Cabinet ORL
Demgy
Proaspat Alb

Liviu Dragnea spune că organizarea referendumului “este o decizie politică”. Organizaţiile civice consideră ca iniţiativa este un regres pentru România.

Proiectul de revizuire trebuie adoptat de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere, potrivit articolului 151 al legii fundamentale.

Revizuirea Constituţiei devine definitivă dacă va fi aprobată de cetățeni la referendum. Românii ar urma să fie chemați la vot în această toamnă.


Apreciază
Distribuie