Reguli în carantină: ce au voie locuitorii din Sâmbăta de Sus

Odată cu intrarea în carantină a unității administrative Sâmbăta de Sus, locuitorii satului și ai Complexului Climateric mai pot ieși din casă doar pe bază de Declarație pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat miercuri, 18 noiembrie, Hotărârea nr. 49, pentru stabilirea unor măsuri şi responsabilităţi în aplicarea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prin care s-a instituit măsura de carantină zonală, începând cu data de 17.11.2020 ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru unitatea administrativ-teritorială Sâmbăta de Sus.

Potrivit acestei Hotărâri, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau adeverinței eliberate de angajator.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot merge la cumpărături între orele 10 – 13, restul în intervalele orare 6 – 10, respectiv 13-20.

În plus, până pe 1 decembrie, se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior, trebuie respectate norma de 4 mp/persoană și regulile de protecție sanitară.

Monumente funerare
Amanet King Onix
TMF Copy Center

În același interval de timp sunt interzise toate evenimentele și activitățile private în spații închise și deschise, activitatea restaurantelor (cu excepția livrărilor la domiciliu), activitățile culturale și sportive. Magazinele se închid la ora 21, cu excepția farmaciilor.

Numărul de persoane în incinta magazinelor se limitează la maxim 30% din capacitate.

Foarte important: potrivit Hotărârii CJSU Brașov, se permite tranzitarea zonelor în carantină de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestora, însă este interzisă oprirea în satul și Stațiunea Climaterică Sâmbăta de Sus.

Hotărârea nr. 49 a CJSU Brașov este disponibilă aici.


Apreciază
Distribuie