Reportaj Euronews România despre Veneția de Jos, de Sfânta Maria (Video)

foto: captură Euronews România

Veneția de Jos a fost subiectul unui reportaj difuzat de Euronews România. Jurnaliștii au vorbit despre localnici și au prezentat tradițiile și costumele populare, luni, de Sfânta Maria. 

„În Veneția Făgărașului nu există sărbătoare fără dans și fără costume populare, care mai de care mai frumoase și mai vechi, chiar și de sute de ani. Copiii, părinții și bunicii au luat dis-de-dimineață calea bisericii, iar la prânz localnicii din patru sate s-au adunat în inima pădurii Veneției, la ruinele fostei mănăstiri, pentru a petrece cu dans și bucate alese”, descriu jurnaliștii satul din Țara Făgărașului.

„Soțul meu se trage și are rădăcinile aici. Bunicii lui sunt din acest sat și chiar dacă tatăl lui s-a născut la București nu ne-am uitat rădăcinile. Am zis că atunci când vom avea copii să putem să venim cu ei la țară și să le arătăm ce înseamnă România rurală, o Românie pe care noi o știam când eram mici și pe care cu greu o mai găsești acum, dar noi ne-am dorit ca ei să înțeleagă cum se trăia odată”, mărturisește pentru postul de televiziune, Nicoleta Grancea.

Soțul ei este inginer și amândoi lucrează în București, dar vin la Veneția de Jos ori de câte ori au ocazia. Au doi copii pe care îi învață tradițiile locului și portul popular. Tinerii au cumpărat cea mai veche casă din sat și au atestat-o ca monument istoric.

Moveos Fagaras_11.22
Spalatoria GPC
La Turcu
Demgy - locuri de munca
Amanet King Onix

Reportajul integral difuzat de Euronews România:


Apreciază
Distribuie