Restaurarea Cetății Făgăraș începe în vara 2019

sursa: Liviu Ardelean / bunaziuafagaras.info

foto: Liviu Ardelean

Restaurarea Cetății Făgăraș începe în vara acestui an, anunță primarul Gheorghe Sucaciu.

Contractul în valoare de 21.805.731,57 de lei, finanţat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, ar urma să fie semnat zilele următoare.

„Zilele acestea vom semna contractul de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător al procedurii de licitație. Lucrările vor începe în prima parte a verii”, afirmă edilul într-un mesaj publicat pe Facebook.

Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare și conservare care vor pune în valoare întregul ansamblu arhitectural, conform proiectului. Se va interveni și pe malurile lacului și, implicit, va fi lățit luciului de apă. Totodată, vor fi construite un pod din lemn, pe latura de Est care va fi ridicat cu ajutorul unui mecanism, și poduri de acces pe laturile de Sud și Nord.

Monumente funerare
Florian Shaorma
UPRUC-CTR
RIM Fam
Amanet King Onix
Autopel
Qi Meridian
Spalatoria GPC

Vor mai fi amenajate alei pietonale, locuri de belvedere și de odihnă pentru turiști, și vor fi create circuite de vizitare atât în interior, cât și în exterior.

Lucrările care vor avea loc nu vor împiedica accesul turiștilor în Cetatea Făgăraș, potrivit primarului și directorului Muzeului Țării Făgărașului, Elena Băjenaru.

Restaurarea a fost amânată anul trecut, după ce un ofertant a solicitat raportul de descărcare arheologică.


Apreciază
Distribuie