Reţea de apă în satele din nord-vestul Ţării Făgăraşului

foto: arhivă

Localnicii din zona de N-V a Ţării Făgăraşului vor avea cişmele stradale de apă. Din 2013 şi până în 2014 s-a executat forarea a 7 puţuri de apă, care au vizat localităţile Lovnic, Văleni, Grânari, Jibert şi Dacia.

Va fi amenajată o reţea de apă de peste 10 km, dar apa nu va ajunge direct în gospodăriile localnicilor, ci distribuţia se va face cu ajutorul a 49 de cişmele stradale, scrie bzb.ro.

Autorităţile de la Jibert au obţinut o recent o altă parte din finanţare, de 600.000 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în vederea realizării lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a satelor.

Proiectul are însă o valoare mult mai mare, de 7,9 milioane de lei. În total s-au forat şapte puţuri de apă, la adâncimi diferite în funcţie de pânza freatică din fiecare sat în parte.

Mogaldea Therapy
Proaspat Alb
Monumente funerare
JTTI
Amanet King Onix
Second hand & outlet
Demgy

Forajele din Lovnic şi Văleni s-au făcut până la adâncimea de 150 m. Puţul din Grânari are 100 m. La Jibert sunt două puţuri, unul de 140 m adâncime, celălalt de 20 m. La Dacia de asemenea sunt două puţuri, respectiv 150 m şi 50 m.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie