România a obținut o victorie amară

Cu doi făgărășeni în teren, Bera și Ramba, echipa masculină de handbal a României a câștigat partida cu Austria, dar a pierdut calificarea la Campionatul Mondial din 2017. Partida retur s-a desfășurat la Baia Mare, în prezenţa a aproximativ 2.000 de spectatori.

Tricolorii aveau nevoie de o victorie la patru goluri, contra Austriei, pentru a continua campania de calificare, dar au reușit să câștige doar cu 32 – 29.

În partida tur, desfăşurată la Viena, Austria a câştigat cu 27 – 24. În condiţiile în care Italia şi Finlanda nu au putut acumula suficiente puncte, meciurile directe dintre România şi Austria au contat pentru calificare.

Graţie acestui rezultat, Austria s-a calificat în barajul pentru Mondial.

Făgărășeanul Ionuț Ramba a fost cel mai bun marcator al naționalei, cu 7 goluri.

„După reluare, România a pus stăpânire pe joc graţie unui jucător din Bundesliga, Ionuț Ramba. Tunarul României a terminat partida însă cu 10 minute mai devreme, primind cartonașul roșu pentru trei eliminări de 2 minute”, conform site-ului Federaţiei Române de Handbal.

Demgy
Amanet King Onix
Sumi Agro - Mospilan
Proaspat Alb
Reno Depo
Firma servicii renovare
Monumente funerare

În acel minut, România avea un avantaj suficient pentru a se califica.

Până la final, austriecii au recuperat dar au cedat totuși cu 29 – 32, suficient pentru a se menține pe primul loc în grupă, gratie golaverajului mai bun în deplasare.

Pentru România au evoluat: Irimuș, Daniel Bera, Ionuț Ramba (7 goluri), Mocanu (7), Toma, Ghionea (5), Racoțea (2), Sadoveac (4), Iancu, Fenici (4), Novanc, Csepreghi (3), Stavrositu, Chike.

În clasamentul grupei, Austria ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 8 puncte, Finlanda (2 p) şi Italia (2 p). Doar prima clasată se califică în play-off.

Sâmbătă are loc partida dintre Italia și România (Coversano, ora 19:30), iar duminică se joacă meciul Austria — Finlanda.


Apreciază
Distribuie