Romarm explodează? Proteste la Făgăraș și București

foto: arhivă

Protest spontan la Fabrica de Pulberi, în această dimineață. Angajații au oprit lucrul și nu au de gând să-l reia dacă nu vor primi salariile restante. Urmează trei zile de proteste la București.

200 de făgărășeni muncesc în industria de apărare a României, gratis din decembrie 2017. Cei mai mulți dintre ei lucrează cu substanțe periculoase și primesc salariul minim pe economie.

Oamenii s-au descurcat cum a putut, au apelat la rude, vecini și la copiii lor pentru a le împrumuta bani. Și nu este pentru prima dată când se află în această situație de criză.

„Rușine, rușine să vă fie”, „Noi am muncit, voi nu ne-ați plătit” și „Banii, banii, banii” au strigat angajații, astăzi, în curtea fabricii. Aceștia dau vina pe Guvernul PSD-ALDE și vor o întrunire cu ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă. Atât el, cât și ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, au fost informați despre situație. Chiar și premierul Viorica Dăncilă a aflat, însă nimeni nu a făcut nimic pentru deblocarea situației care nu este singulară în compania-mamă – Romarm, după cum declară liderul de sindicat din Făgăraș.

Amanet King Onix
Second hand & outlet
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Cabinet ORL

„Avem informații că și în alte filiale care sunt în situația noastră sunt astfel de mișcări. Începând de mâine (marți – n.r.) Industria de Apărare are autorizație de protest în fața Guvernului, marți, miercuri și joi, pe aceste teme: neplata drepturilor salariale și nivelul salarial. Probabil că formele de protest vor continua până la plata acestora. Noi sperăm ca în aceste zile lucrurile să se rezolve pentru că s-a întins coarda destul de mult: 6 luni de neplată”, a declarat Lucian Cupu, liderul Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro.

Fabrica de Pulberi din Făgăraş este deţinută de societatea Romarm. Pentru că 83% din acţiuni sunt în portofoliul Ministerului Economiei, banii trebuie să vină de la bugetul de stat.


Apreciază
Distribuie