Royall Security acuză Monitorul de Făgăraș de FAKE NEWS: „O să-i dau în judecată”

Conducerea firmei de pază Royall Security acuză ziariștii de la Monitorul de Făgăraș, condus de Lucia Baki, că au prezentat date false și sugerează că au provocat un prejudiciu de imagine companiei, prin articolul pe care l-au publicat, marți, despre perchezițiile efectuate de polițiștii brașoveni la o firmă din domeniul securității.

Pe site-ul ziarului a fost publicat un articol, modificat ulterior fără vreo precizare, în care se anunța încă din titlu că acțiunea oamenilor legii are loc la firma Royall Security. Știrea a ajuns inclusiv în Italia, unde oamenii au înțeles că administratorii firmei au fost arestați.

„PERCHEZIȚII LA ROYALL SECURITY. PATRONUL DUS LA AUDIERI LA IJP BRAȘOV CU MANDAT DE ADUCERE, SUSPECTAT DE EVAZIUNE FISCALĂ, PREJUDICIUL FIIND DE 300.000 DE LEI” a titrat site-ul săptămânalului, deși Inspectoraul de Poliție Județean Brașov nu a transmis numele niciunei firme, prin comunicatul de presă primit de toți jurnaliștii din județ.

În plus, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Alina Ivan, afirmă că niciunul dintre ziariștii de la Monitorul de Făgăraș nu este acreditat la instituție, astfel că nici măcar comunicatul oficial nu a ajuns la redacție.

„Firma Royall Security nu a fost implicată niciodată, în niciun scandal. Sunt imun la ce scrie Monitorul, a scris de nenumărate rânduri neadevăruri despre mine. Asta e a nu știu câta oară când ei scriu neadevăruri și o să-i dau în judecată, mâine vorbesc cu avocatul. Eu la ora actuală am 155 de angajați și colaborez cu peste 300 de clienți din Țara Făgărașului, avem peste 300 de contracte. Mulți din acești oameni, când văd așa ceva, își pun un semn de întrebare și nu e normal. Firma o am de 12 ani de zile și niciodată nu am fost implicat în nimic ilegal și nici nu o să fiu“, ne-a declarat Alexei Tronciu, reprezentantul firmei de securitate.

Surse apropiate anchetei ne-au declarat că nu este vorba despre Royall Security, ci despre o societate mică ce comercializează produse destinate firmelor de securitate.

Scandalul a pornit după ce, marți dimineața, Inspectoratul de Poliție Brașov a transmis presei un comunicat despre desfășurarea unor percheziții la domiciliile a doi administratori ai unei firme, suspectați „de evaziune fiscală, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, reprezentând prestări de servicii și livrări de bunuri specific unei firme de pază”.

Polițiștii ar urma să publice datele anchetei la finalul acesteia.

Comunicatul integral al IPJ

Qi Meridian
Monumente funerare
UPRUC-CTR
Florian Shaorma
Demgy
Spalatoria GPC
Autopel

În această dimineață, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov efectuează 2 percheziţii domiciliare și pun în aplicare două mandate de aducere, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

La data de 11 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 2 percheziții, la domiciliile administratorilor unei societăți comerciale din municipiul Făgăraș, județul Brașov, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, reprezentând prestări de servicii și livrări de bunuri specific unei firme de pază. În cauză se efectuează cercetări pentru un prejudiciu cauzat prin activitatea infracțională, în valoare de apoximativ 300.000 lei. Polițiștii vor conduce la audieri un număr de două persoane, urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă.

Articolul integral publicat inițial, modificat ulterior, de monitorulfg.ro

„PERCHEZIȚII LA ROYALL SECURITY. PATRONUL DUS LA AUDIERI LA IJP BRAȘOV CU MANDAT DE ADUCERE, SUSPECTAT DE EVAZIUNE FISCALĂ, PREJUDICIUL FIIND DE 300.000 DE LEI

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au descins în această dimineaţă la sediul firmei de pază Royal Security din Făgăraş. Pe numele administratorilor  acestei firme au fost emise mandate de aducere, în cazul unui dosar penal de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 300.000 de lei.

Alexandru Tronciu va răspunde în fața anchetatorilor în legătură cu faptele pentru care este cercetat. „La data de 11 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 2 percheziții, la domiciliile administratorilor unei societăți comerciale din municipiul Făgăraș, județul Brașov, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, reprezentând prestări de servicii și livrări de bunuri specific unei firme de pază. În cauză se efectuează cercetări pentru un prejudiciu cauzat prin activitatea infracțională, în valoare de apoximativ 300.000 lei”, a informat reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Polițiștii vor conduce la audieri de două persoane, urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă. Firma de pază Royall Security este abonată la banii publici având contracte de prestări servicii cu Primăria Făgăraș, dar și cu alte UAT-uri din Țara Făgărașului. Numai de la Primăria Făgăraș încasează lunar sume considerabile de bani pentru serviciile prestate”.


Apreciază
Distribuie