Russel Crowe va juca într-un film adaptat după „Cartea oglinzilor”, scrisă de făgărășeanul E. O. Chirovici

Publicația Variety anunță, în exclusivitate, că actorul Russell Crowe va juca rolul unui fost detectiv de omucideri însărcinat să reexamineze un caz brutal de crimă din trecutul său. Filmul „Sleeping Dogs” este o adaptare după romanul „Cartea oglinzilor”, scris de făgărășeanul Eugen Ovidiu Chirovici, care este și cetățean de onoare al municipiului Făgăraș din 2019.

„Russell Crowe îl va juca pe Roy Freeman, care este supus unui tratament de ultimă oră pentru Alzheimer. El este forţat să se confrunte cu impactul unei investigaţii din trecutul său, după ce un deţinut condamnat la moarte pe care Freeman l-a arestat cu 10 ani înainte începe să-şi proclame nevinovăţia. Intrigat şi luptând să-şi recapete memoria, Freeman îl angajează pe fostul său partener pentru a-l ajuta să reînvie cazul şi să descopere adevărul. Împreună, pornesc în dezlegarea unei reţele încâlcite de secrete, forţându-l pe Freeman să facă nişte descoperiri îngrozitoare, potrivit publicației americane. […] Producția este programată să înceapă în 2023”, relatează publicația americană.

Cine este Eugen Ovidiu Chirovici

S-a născut la 11 mai 1964 în Făgăraș și este considerat unul dintre cei mai traduși scriitori născuți în România. Deși  a publicat încă dinaninte de Revoluție, Eugen Ovidiu Chirovici a absolvit  Academia de Studii Economice din București în 1988 și a lucrat timp de doi ani ca economist în orașul său natal. A hotarât cu ceva timp în urmă să se dedice exclusiv scrisului și s-a mutat în Marea Britanie.

„Cartea Oglinzilor”, scrisă în limba engleză, este un thriller psihologic ce are loc în Statele Unite, și care a trezit un mare interes în întreaga lume, fiind tradus în 39 de limbi și vândut în peste 600.000 de exemplare.

Scriitorul român cel mai bine tradus din ultima jumătate de secol, care locuiește acum în Italia, revine cu bucurie în orașul său natal pentru a se alătura demersului cultural  ”Art Festin Făgăraș 2019”, ce va avea loc în perioada 9-11 august.

Green Ambalaje
Husqvarna
Amanet King Onix
Spalatoria GPC

Eugen Ovidiu Chirovici deține trei titluri de Doctor Honoris Causa la Universitatea Bioterra, Bucuresti, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, și Universitatea Oradea, este membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România din anul 2007 și membru al Clubului de la Berna. I-a fost decernată, în 2009, distincția „Kent Medallion” de către Alteța Sa Regală Ducele de Kent.

A primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), Premiul Pamfil Șeicaru (2000), Medalia de Aur a Centrului Ecumenic Internațional (2000), Premiul pentru Jurnalism al ANSVM (2002). În 2002 a fost decorat de Președintele Romaniei, Ion Iliescu, cu Ordinul „Steaua Romaniei”.

În 2019 a devenit cetățean de onoare al Municipiului Făgăraș, la inițiativa primarului Gheorghe Sucaciu. „Domnule primar, stimați consilieri, vă mulțumesc foarte mult pentru onoarea pe care mi-o faceți astăzi. Vreau să vă spun că am locuit peste 20 de ani în București, am locuit alți cinci ani în Anglia, la Londra, alți trei ani la Bruxelles, de un an de zile locuiesc la Florența, dar când am spus „acasă”, întotdeauna m-am gândit la Făgăraș”, declara la acea vreme Eugen Ovidiu Chirovici.


Apreciază
Distribuie