S-a schimbat modificarea! Creștinii ortodocși nu mai pot lua paștile de la biserici

foto: doxologia.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat în seara de miercuri, 15 aprilie, că a fost modificat acordul semnat cu Patriarhia Română privind stabilirea unor măsuri cu ocazia Sfintelor Paști.

Inițial, era prevăzut ca enoriașii să ia paștile, vineri și sâmbătă, din locuri special amenajate, în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție (mască sanitară, distanță socială de 2 metri, marcată în fața locului special amenajat). Distribuirea Sfintei Lumini, adusă de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, urma să se facă de voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică.

Aceste prevederi au iscat numeroase discuții în mediul online și în presă, ba chiar și președintele Klaus Iohannis a cerut public modificarea acordului, avertizând: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”.

Ca urmare a presiunii publice, acordul a fost modificat iar cea mai recentă hotărâre stabilește că preoții și voluntarii parohiilor vor duce paștile și Lumina Sfântă la domiciliul credincioșilor, la solicitarea acestora din urmă.

Reno Depo
Sumi Agro - Mospilan
Victoria Federal IFN
JTTI
Proaspat Alb
Demgy
Florian Shaorma

Credincioșii au, la rândul lor, o serie de obligații:

Ministrul de Interne a mai anunțat că slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia fără participarea credincioșilor în incinta, în curtea sau în apropierea locașurilor de cult.


Apreciază
Distribuie