Salariile medicilor din Spitalul Municipal, micșorate

Deciziile Guvernului PSD afectează și sistemul sanitar din Făgăraș.

Aproximativ 100 de persoane din Spitalul Municipal s-au trezit cu salariile micșorate. Este o problemă care a apărut la nivel național după ce a fost aplicată legea salarizării unitare, elaborată de Ministerul Muncii. Unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei.

Federația Sanitas a anunțat, ieri, că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, iar în 11 mai este programată o grevă generală. Spitalul Municipal Făgăraș nu va fi afectat de aceste evenimente, potrivit președintelui Consiliului de Administrație, Mariana Câju.

„Din câte știm noi, nu se anunță proteste. Sunt 100 de persoane cărora le-au scăzut salariile, pentru care suntem preocupați. Să vedem dacă se va da un ordin de ministru sau o modificare a legii, în zilele următoare. Cu banii pe care îi vom obține de la CNAS, cu prioritate vom rezolva problema acestor persoane”, ne-a declarat Mariana Câju.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
Mobila SH
Agromar
PSD - alegeri locale 2024

Alte cadre medicale care activează aici au primit sporurile minime, în lipsa unui contract semnat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Din cauza haosului din sănătate, la București va fi organizat săptămâna viitoare un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni.

Preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a făcut apel la ministrul Muncii. El vrea ca Olguța Vasilescu să îşi asume greşelile pe care le-a făcut în elaborarea legii salarizării unitare şi să le corecteze.


Apreciază
Distribuie