Sâmbăta de Sus renunță la serviciile Salco Serv. Din ianuarie, localnicii plătesc mai puțin pentru salubritate

Nicolae Morariu, primarul comunei Sâmbăta de Sus, a anunțat că operatorul de salubritate a fost schimbat în comuna Sâmbăta de Sus, începând cu acest an. Societatea Salco Serv Făgăraș a fost înlocuită cu societatea Ecosistem din Victoria.

Trei motive au stat la baza acestei decizii, potrivit edilului. În primul rând, Ecosistem SRL este deținută de Asociația Intercomunitară Ecosistem, din care fac parte atât comuna Sâmbăta de Sus, cât și comunele Viștea, Drăguș, Arpaș, Ucea, Cârțișoara și Orașul Victoria.

Am considerat că nu este normal ca serviciul de salubritate în comună să fie făcut de Salco, firma Consiliului Local Făgăraș, din moment ce noi suntem printre proprietarii firmei de la Victoria.

Tarifele practicate de Ecosistem SRL sunt identice pentru toți membrii asociației, respectiv 10 lei/persoane fizice și 25 lei pentru persoanele juridice pe lună; în cazul în care persoanele juridice depășesc cantitatea de deșeuri menajere de 0,25 mc, trebuie să plătească diferența”, a explicat primarul Morariu.

Tariful practicat de Salco era stabilit de Consiliul Local Sâmbăta de Sus la 11,8 lei/persoană și 120 lei pentru persoanele juridice.

TMF Copy Center
RMN Diagnostica
Monumente funerare

Un alt motiv care a dus la schimbarea operatorului de salubritate este reprezentat de amenzile primite de la Garda de Mediu.

Era absolut necesar să plecăm de la Salco pentru că cei de la Mediu ne amendau lunar pentru că nu colectam selectiv gunoaiele. În perioada următoare o să ne organizăm să facem acest lucru”, a mai spus Morariu.

Locuitorii comunei sunt așteptați la sediul Primăriei Sâmbăta de Sus, până în 15 ianuarie, pentru a semna declarațiile de impunere pentru salubritate.

Persoanele fizice trebuie să semneze contractele de salubritate la sediul Asociației Intercomunitare Ecosistem din Victoria.


Apreciază
Distribuie