Sâmbăta de Sus, supremaţie turistică

Manastirea Sambata de Sus

Manastirea Sambata de Sus

Zona turistică, deţinătoare a celor mai multe pensiuni din Ţara Făgăraşului, este Sâmbăta de Sus. Zona îşi va menţine supremaţia în acest clasament şi în următorii ani, pentru că nu mai puţin de 40 de pensiuni vor ,,răsări” la Sâmbăta începând de anul acesta.

Potrivit Primăriei Sâmbăta, 40 de localnici şi nu numai au întocmit proiecte pentru fonduri europene în vederea construirii pensiunilor. Explozia aceasta se datorează recentelor împroprietăriri din zona turistică, acolo unde Primăria a eliberat titluri de proprietate pentru 400 de cetăţeni care au primit din fostul păşunat comunal câte 1.000 mp. Cei mai mulţi le-au păstrat şi au decis să îşi ridice o pensiune, alţii au vândut parcelele iar nou-veniţii s-au orientat tot spre construcţia de pensiuni.

La ora actuală 1 mp de teren se vinde la Sâmbăta cu 10 euro. Sunt deja construite acolo sau în construcţie circa 50 de pensiuni şi 20 de case de locuit. Acestora li se vor adăuga alte 40 de pensiuni care la ora actuală figurează numai pe hârtie, spune primaul Vasile Andreaş. Noii proprietari sunt din Sâmbăta, din Făgăraş şi din Constanţa.

Spalatoria GPC
Mogaldea Therapy
Amanet King Onix
Cabinet ORL
Proaspat Alb
Fantanita Craiesei
Second hand & outlet

 


Apreciază
Distribuie