Șapte angajați ai Spitalului Municipal, amendați pentru igiena precară

Șapte angajați ai Spitalului municipal Făgăraș au fost amendați de inspectorii Direcției Sanitare Publice Brașov, din cauza igienei precare a mâinilor.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la 3.500 de lei, în urma unui control efectuat în perioada 3 – 13 decembrie 2018. Inspectorii DSP atrag atenția că probleme de igienă au fost găsite inclusiv la persoane din conducerea spitalului, în ciuda faptului că au fost instruite periodic pentru aplicarea măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea bolilor transmisibile.

„Desi personalul medical a fost instruit periodic în vederea aplicării măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile și/sau asociate actului medical, această activitate făcând parte din obligațiile profesionale ale personalului și fiind înscrisă în fișa postului, s-a constatat nerespectarea prevederilor legislației cu privire la igiena mâinilor. Inclusiv persoane din conducerea unității spitalicești necunoscând și implicit, nerespectând aceste reguli. Au fost aplicate un număr de șapte amenzi contravenționale, în cuantum de 3.500 Ron, în baza HG 857/2011, personalului medical – medici, asistente medicale și infirmiere”, ne-a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Invitat în studioul Super FM, primarul Gheorghe Sucaciu a declarat în emisiunea Liber în FM că aceste problemele sunt de competența conducerii unității spitalicești. În schimb, susține că sunt îmbunătățiri în privința infrastructurii și a dotării spitalului.

Alte nereguli

În urma verificărilor efectuate de Direcția Sanitară Publică au fost constatate și deficiențe privind condițiile igienico-sanitare în mai multe spații din secțiile spitalului și în Ambulatoriul de specialitate. În acest caz, inspectorii au dat avertismente scrise și au acordat termene scurte pentru remedierea situației.

Unitatea spitalicească va rămâne în atenția inspectorilor sanitari, care vor verifica respectarea termenelor acordate, dar și a legislație în vigoare.

JTTI
Proaspat Alb
Monumente funerare
Fantanita Craiesei
Florian Shaorma

Bile albe

Spitalul municipal Făgăraș a primit și bile albe. DSP arată într-un comunicat emis redacției noastre că unitatea sanitară are întocmit planul anual de activitate pentru supravegherea, prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale.

Un alt punct forte sunt protocoalele de curățenie, dezinfecție și sterilizare întocmite. De asemenea, sunt asigurate, în cantități suficiente, antiseptice și dezinfectante, care sunt utilizate corespunzător.

În fine, inspectorii arată că au fost prelevate probe de pe suprafețele secției de nou-născuți, dar și de la personalul angajat aici, iar rezultatele nu au scos la iveală probleme.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie