Saşii fac petrecere în 30 iunie

Saşii din zona Ţării Făgăraşului, împreună cu prietenii, rudele şi familiile lor, vor petrece o zi festivă a comunităţii la Seliştat. Astfel, pentru 30 iunie  membrii comunităţii au organizat un program în care toţi cei prezenţi pot lua parte la slujba religioasă ce va începe de la ora 11.15, iar de la ora 13.30 pot urmări un program de cântece şi dansuri.

De la ora 15.00 cei prezenţi sunt invitaţi să asiste la o piesă de teatru inedită. O actriţă din Germania care a studiat la Paris şi la Londra, Christiane Hess,  va juca în piesă cu o mască nu mai puţin de 32 de roluri.

Piesa se numeşte „Dumnezeu, clopote, credincioşi”, iar actriţa vrea să îi ducă pe spectatori în lumea Germaniei de Nord. Deşi piesa va fi în limba germană, va exista traducere în limba română pe toată durata piesei.

Cei care vor să participe trebuie să achite 15 lei, la biroul Forumului German sau la cel al Bisericii Evanghelice C.A. din Făgăraş. Cei care vor merge la Seliştat cu maşină personală vor achita doar 10 lei. Petrecerea este finanţată de Forumul Democrat al Germanilor din judeţul Braşov.

Proaspat Alb
Sumi Agro - Shigeki
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Reno Depo
Amanet King Onix

(Alexandru Socaciu)

 


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Toata admiratia pentru Comunitatea saseasca din Tara Fagarasului. Plecarea sasilor in aceasta zona a fost, este si va fi o mare pierdere.
    Cu stima pentru organizatori !

Comentariile sunt închise.