Sate şi gastronomie

Elevii de la Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Şenchea” şi-au prezentat satele de unde provin şi tradiţii şi obiceiuri culinare. Totul a fost posibil vineri în cadrul unui eveniment organizat la Hotelul Bulevard şi în care s-au implicat, pe lângă liceu, Asociaţia Oamenilor de Afaceri, Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă ,,Ţara Făgăraşului” şi Asociaţia ,,Pastrăvarii făgărăşeni”.

Evenimentul s-a desfăşurat sub denumirea de ,,Valorificarea autenticităţii locale în vederea promovării satelor”.

Un juriu a fost alcătuit spre a desemna cele mai bune gastronomii, compus din directorul Casei de Cultură – Mihai Giuriţan, prof. Remus Mogoş de la ,,Radu Negru”, prof. Vasile Ţifrea de la ,,Aurel Vijoli”, prof. Aurel Paler de la ,,Dr. Ioan Şenchea” şi ing. Vasile Manta – directorul Apă Canal.

Moveos
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Victoria Federal IFN
JTTI
Amanet King Onix

Au participat elevi din clasele IX, X, XI, toţi îmbrăcaţi în costum popular şi coordonaţi de profesorii de la clasă. În urma acestei prezentări va fi editat un ghid turistic de promovare a satelor din Ţara Făgăraşului.DSC_0154


Apreciază
Distribuie