Satul Toarcla, într-un documentar inedit la TVR1

sursa foto: tvr.ro

Televiziunea Română va difuza documentarul inedit „Viitorul a fost ieri”, realizat în Comuna Cincu, la poalele Munților Făgăraș.

Oamenii din satul Toarcla, mai demult Preșmer, au fost filmați de-a lungul a 20 de ani, iar poveștile lor ajung în casele noastre, sâmbătă, 21 aprilie.

Emisiunea „Dosar de România” va aduce în atenția telespectatorilor viețile sătenilor „care lucrează din greu pământul și al căror numitor comun este sărăcia. Toarcla a fost în vechime sat săsesc, apărând şi în vestita Cosmografie, editată de Honterus, dar şi pe cea mai veche hartă a Transilvaniei, în 1532, cu numele de Tartyl/Tarteln. La fel ca în celelalte sate săseşti, şi aici a avut loc exodul populaţiei de origine germană, în prezent rămânând în sat foarte puțini locuitori”, scrie tvr.ro.

Monumente funerare
Proaspat Alb
BPM - excavatorist
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Mobila SH

Realizatorul TVR Cornel Mihalache a filmat aici timp de 20 de ani oameni simpli, astfel că sunt șanse mari să descoperim persoane care nu mai sunt printre noi. Poveștile lor de viață vor fi difuzate de la ora 21.00, la TVR 1.


Apreciază
Distribuie