Școala „Gheorghe Șincai”, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 COMUNA SINCA, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului: DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA ȘINCA / cod proiect F-PNRR-Dotari-2023-0096, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar.

Proiectul se desfășoară în perioada 16 august 2023 – 30 aprilie    2024, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 1.466.528,63 lei, fonduri nerambursabile din partea  Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.

Obiectivul general al proiectului este implementarea unor măsuri educaționale centrate pe nevoile elevilor și asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși la nivelul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” Șinca Veche prin creșterea și dezvoltarea infrastructurii educaționale locale.

La nivelul  UAT SINCA, în cadrul proiectului sunt avute  în vedere îndeplinirea următoarelor obiective:

Obiectiv specific 1 : Dotarea unui laborator de informatică și a unui număr de 20 săli de clasă cu echipamente IT și mobilier specific în vederea creșterii performanțelor școlare a unui număr de 451 elevi din ciclurile primar și gimnazial din cadrul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” Șinca Veche . Obiectivul specific 1 contribuie la îndeplinirea prevederilor Obiectivului investiției 9 din cadrul GHIDULUI SOLICITANTULUI Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe;

Obiectiv specific 2 : Dotarea unui număr de 20 săli de clasă (ciclul primar și gimnazial), a unui număr de 7 săli de clasă (învățământul preșcolar), a două laboratoare de biologie și fizică și a unui cabinet de consiliere și asistență psihopedagogică, cu echipamente IT și mobilier specific, în vederea creșterii nivelului de participare al elevilor în cadrul procesului educațional. Obiectivul specific 2 contribuie la îndeplinirea prevederilor obiectivelor : Obiectivul Investiției 9; Obiectivele Reformei 6 și Obiectivul Investiției 11.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați!

Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
JTTI
Monumente funerare
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Brutaria Dragus

PRIMAR,  BARLEZ VICTOR – Reprezentant legal UAT SINCA

  Telefon: 0731318406

  Telefon fix: 0268245301

  Fax: 0268245301

  E-mail primaria_sinca@yahoo.com

 


Apreciază
Distribuie