Se caută preot ortodox pentru Viştea de Sus

Mitropolia Ardealului caută preot pentru Viştea de Sus. Parohia ortodoxă din sat este vacantă. Ea aparţine de Protopopiatul Ortodox Român Făgăraş II.

Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, care sunt licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală şi care au susţinut examenul de capacitate preoţească.

Certificatul de capacitate preoţească este valabil un an de la data susţinerii examenului. Dar există şi excepţii, care au intrat în vigoare începând cu sesiunea din septembrie 2013: pentru candidaţii care au obţinut cel puţin media 9, valabilitatea certificatului este de 2 ani.
Cei care doresc să ocupe acest post trebuie să completeze o cerere şi să formeze un dosar cu actele cerute (acte personale, de stare civilă şi de studii), iar apoi să le depună la Protopopiatul Făgăraş II. Protopopiatul va aduna toate dosarele şi le va înainta Centrului Eparhial.

Pensiunea Confort Morosanu

La această oră în Mitropolia Ardealului mai există o singură parohie vacantă, parohia Cetate III de la Sibiu, unde va fi găsit un preot pe bază de transfer.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie