Se deschide planetariul din Brașov, cel mai mare din România!

Cu o întârziere de două luni, planetariul din Brașov se deschide vineri, 14 iunie 2019, începând cu ora 10.00, anunță Observatorul de Brașov.

Cel mai mare planetariu din România este amplasat la Zoo Brașov, iar investiția depășeste 1,7 milioane de euro.

Până la sfârșitul lunii iunie spectatorii vor putea viziona două spectacole: „De pe Pământ în Univers” şi „Două mici bucăţele de sticlă – uimitorul telescop”, vârsta minimă de acces este de 10 ani.

Repertoriul spectacolelor se va diversifica din luna iulie, potrivit autorităților locale, cu încă patru spectacole, dintre care unul destinat copiilor cu vârsta minimă de 5 ani.

Monumente funerare
Proaspat Alb
Sumi Agro - Zetanil
Victoria Federal IFN
Demgy
JTTI

„Odată cu venirea vacanței, am dorit foarte mult să le putem oferi copiilor și tinerilor un cadou și din partea Municipalității, de aceea am făcut eforturi pentru a deschide Planetariul în ultima zi de școală. În momentul în care am finalizat lucrările, am crezut că am depășit partea mai grea, dar din păcate, în România sunt destul de puțini specialiști care să administreze activitatea într-un Planetariu, astfel că a trebuit să muncim serios pentru a putea oferi vizitatorilor cel mai bun Planetariu din România, nu doar în ceea ce privește echiparea tehnică, ci și pregătirea personalului.

În acest moment, suntem pregătiți să le oferim brașovenilor și turiștilor o călătorie de neuitat, la început în spațiu, iar peste câteva săptămâni și pe planeta noastră. Printre primii spectatori ai Planetariului vor fi șefii de promoție premiați în cadrul Galei de excelență în educație, ediția 2019”, a declarat primarul George Scripcaru, pentru sursa citată.

Achiziţionarea biletelor se va putea face, în limita locurilor disponibile, atât la casieria Grădinii Zoologice, cât şi online. Regulamentul de vizitare al Planetariului, tarifele şi orele de difuzare ale spectacolelor sunt disponibile la intrarea în Grădina Zoologică şi aici.


Apreciază
Distribuie