Se face din nou licitaţie publică pentru apă şi canal la Victoria

A doua licitaţie pentru delegarea serviciului de apă şi canal de la Victoria a fost lansată pe SEAP. La prima strigare a fost un singur ofertant.

,,Cea de-a doua licitaţie are termen de cumpărare a caietelor de sarcini data de 2 iunie, iar în 4 iunie se vor deschide ofertele”, explică viceprimarul Cristina Bratu.

La această oră activitatea este desfăşurată de SC Parc Industrial, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Victoria, însă pentru ca activitatea să fie corectă din punct de vedere juridic este necesară atribuirea prin licitaţie.

La licitaţie are tot dreptul să participe şi SC Victoria Parc Industrial. De altfel, tot firma aceasta a participat şi la prima licitaţie.

Unul dintre criteriile cu punctaj mare din caietul de sarcini este menţinerea unui preţ cât mai mic pentru serviciul de apă şi canal. Acum locuitorii plăteasc 0,37 lei pe metrul cub de canalizare şi 1,98 de lei pe metrul cub de apă. Preţurile nu conţin TVA.

Moveos
Spalatoria GPC
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
JTTI

Reţeaua de apă este reabilitată în oraşul Victoria de ani buni, înainte ca serviciul să-i fie concesionat firmei omului de afaceri Olimpiu Şoneriu, adică anul 2006. În ce priveşte schimbarea conductelor de canal, autorităţile urmăresc programele de finanţare pentru accesarea de fonduri.

Din 2006 începând activitatea de apă şi canal a fost gestionată de societatea Carmolimp. În 2011 Şoneriu a solicitat Consiliului Local majorarea preţului practicat, însă Legislativul a refuzat, aşa că operatorul a acuzat că înregistrează pierderi. În noiembrie 2012 contractul a fost reziliat. Apoi Consiliul Local a stabilit delegarea gestiunii serviciului către Parcul Industrial.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie