Se plăteşte apa de ploaie

De anul viitor făgărăşenii vor plăti apa de ploaie. Este un tarif insignifiant care se va achita începând cu 1 ianuarie 2014, în cadrul facturii emise de „Apă Canal” Sibiu consumatorilor casnici.

Conducerea operatorului regional spune că la Făgăraş, în funcţie de zonă, apa din precipitaţii ajunge, prin intermediul reţelei de canalizare, fie în Olt, fie în staţia de epurare şi, ulterior, în Olt. Operatorul execută zilnic lucrări de curăţiri ale gurilor de scurgere, spălări de conducte, reparaţii sau înlocuiri de capace avariate sau furate. În plus, apa care ajunge în staţia de epurare trebuie tratată înainte de restituirea ei în circuitul natural.

Toate aceste cheltuieli trebuie să se regăsescă în tariful de canal pluvial pe care „Apă Canal” Sibiu este obligată să-l perceapă tuturor categoriilor de utilizatori.  Din 2010 şi până acum, tariful de canal pluvial a fost achitat de municipalitate, pentru suprafeţele aferente domeniului public şi de persoanele juridice. Cetăţenii vor achita acest serviciu numai de la începutul anului viitor.

Mobila SH
Sumi Agro - Shigeki
Reno Depo
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb

Cantitatea de apă meteorică stabilită pentru populaţie este de 0,2 mc/mp/an.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

 1. E o chestie tipica pentru presa din Fagaras sa publice articole scrise de dragul unicilor, articole fara nici un fel de esenta.

  Cat e pretul ala insignifiant pe metru patrat ? Cumva 1.95 lei / mp ?
  Cum se calculeaza taxa la bloc ?
  Cum se calculeaza taxa la casa ? Suprafata construita, sau suprafata totala a proprietatii ? Ca la o curte de 500 mp la tariful de 1.95 lei se ajunge la “insignifianta” suma de 195 lei.

  Ati “bagat” doua silabe, v-ati luat banii si sa fiti sanatosi fagaraseni!

  1. Stimate Domn,chiar daca întrebările Dvs sunt pertinente, la un aşa comentariu nu vă putem răspunde decât într-un singur fel: dar muieți-s posmagii?
   PS: Daca informaţiile furnizate nu vă satisfac, nu vă opreşte nimeni să sunaţi la Apă-Canal Sibiu şi să vă lămuriţi!
   PS1: La comentariul cu banii, de asemenea nu vă putem răspunde decât într-un singur fel: achitaţi cumva vreo taxă pentru serviciile de informare pe care vi le furnizăm?! Achitaţi vreun leu pentru ediţia tipărită a ziarului Buna Ziua Făgăraş? Ei bine, câtă vreme toate aceste servicii vin absolut gratuit, vă mulţumim că ne citiţi însă nu vă putem permite să ne luaţi în băşcălie. Succes în tot ce faceţi şi mai ales în efortul de-a vă corecta atitudinea şi modul de exprimare!

Comentariile sunt închise.