Se scumpeşte apa. Primarul şi viceprimarul au păreri diferite

Când a intrat în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de la Sibiu, pentru a face parte din aria de operare a operatorului Apă Canal Sibiu, Făgăraşul şi-a asumat şi creşterea preţului la apă, simultan cu toate localităţile care fac parte din acest operator.

De la 1 iulie urmează o nouă creştere a tarifului pentru populaţie. Dacă nu ar suporta-o cetăţenii, ar trebui suportată de Primărie.

Viceprimarul a refuzat la ultima şedinţă de Consiliu Local să voteze mărirea în sarcina locuitorilor. Primarul a explicat că pe umerii bugetului local ar cădea lunar suma de 1,5 miliarde de lei vechi pe lună, dacă ar trebui să plătească Primăria Făgăraş această majorare.

El a mai spus că din 44 de mari operatori din România, în ce priveşte tariful la apă şi canal, Apă Canal Sibiu se află pe locul 40, deci aproape în coada clasamentului.

Monumente funerare
Reno Depo
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet

Argumentul acesta pare să-i fi convins pe mulţi dintre consilieri să voteze majorarea. Aceasta se va aplica de la începutul lunii viitoare, întrucât a fost votată cu 11 voturi ,,pentru”, 6 ,,abţineri” şi unul ,,împotrivă”.

Un metru cub de apă potabilă va fi pentru populaţie, de la 1 iulie, 3,82 lei cu TVA inclus. Pentru un metru cub de canalizare se va plăti de către populaţie suma de 2,64 lei cu TVA inclus. Restul utilizatorilor (firmele) plătesc 3,08 lei metrul cub de apă, tarif în care nu este inclus TVA-ul, şi 2,13 lei metrul cub de canalizare, tarif în care nu este inclus TVA-ul.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie