Secretar de stat în vizită la Fabrica de Pulberi şi la Pirochim

Fabrica de Pulberi Făgăraş şi Pirochim Victoria au fost vizitate săptămâna trecută de un reprezentant din Ministerul Economiei. Secretarul de stat Sorin Encuţescu (foto) a efectuat o vizită la 6 societăţi din judeţul Braşov, care deservesc sau ar trebui să deservească industria de apărare a României. Este vorba de Carfil Braşov, Tohan Zărneşti, Metrom, IAR, Fabrica de Pulberi şi Pirochim. Au fost vizitate capacităţile de producţie şi poligoanele de testare ale companiilor.Sorin Encutescu

În comunicatul de presă de pe site-ul Ministerului Economiei se arată că ,,motivul principal al vizitei l-a constituit evaluarea situaţiei economice şi financiare a companiilor pentru primele şase luni ale acestui an, precum şi stabilirea elementelor prioritare pentru semestrul II al anului”.

Principalele probleme cu care aceste companii se confruntă – crede oficialul – sunt eficienţa economică scăzută, datorată în primul rând tehnologiilor învechite şi lipsei de resurse proprii pentru investiţii în sectorul productiv, precum şi îmbătrânirea forţei de muncă.

Secretarul de stat Encuţescu nu oferă absolut nicio soluţie viabilă pentru remedierea situaţiei la vreuna dintre fabrici sau la toate.

Demgy
Firma servicii renovare
Liceul Senchea
Florian Shaorma
curatare tapiterie

Îşi încheie comunicatul de presă cu constatarea că în primul semestru al anului în curs ,,unele dintre companii au reuşit să depăşească indicatorii de producţie şi să realizeze exporturi mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie