Senatul a decis. Primarii și viceprimarii primesc o a doua pensie, de mii de lei

Cei care au condus un oraş sau o comună vor avea pensii speciale, după ce senatorii au votat, ieri, un cod al administraţiei publice locale.

Practic, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi încă o pensie pe lângă cea de stat. Aceasta va fi calculată în funcţie de numărul de mandate şi de valoarea salariului brut încasat.

La salariul de 17.100 de lei al unui primar de municipiu reşedinţă de judeţ, pensia specială va fi de 3.283 de lei după un mandat. 6.566 de lei pentru două mandate și 9.849 pentru trei mandate.

Un primar de comună, cu până la 3.000 de locuitori, cu salariul de 7.600 de lei, va primi 1.460 de lei pe lângă pensia de stat. Suma crește la 2.918 lei, după două mandate, și la 4.377 de lei pentru trei mandate, arată stirileprotv.ro.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Pensiile speciale pentru aleşi vin după ce, în iulie anul trecut, aleşii şi-au majorat veniturile lunare cu 30%.

Legea a dat peste cap activitatea multor primarii mici. După ce au achitat salariile primarului, viceprimarului şi consilierilor, nu au mai avut bani nici măcar pentru plata facturilor curente, în unele zone din țară. De investiții nici nu s-a mai putut pune problema.

Pensiile speciale vor fi suportate din bugetul de stat. Nu vor beneficia de aceste indemnizaţii primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unor infracţiuni.


Apreciază
Distribuie